Her ne kadar Antalya Havalimanı rehberi diye başlasam da umarım hayal kırıklığı yaşatıyor olmam. Olur da yolunuz Antalya Havalimanı’na düşecek olursa diye benim ilk başlarda yaşadığım zorlukları yaşamayın istedim ve bu yazıyı buralara bıraktım. Haydi keyifli okumalar.
Her hafta gitmek zorunda olduğum Antalya Havalimanı Anadolu Jet’in genellikle yaptığı rötarlar ile avucumun için gibi bildiğim, ikinci bir ev gibi oldu benim için. Elbette oraya ulaşım da sanki evimin rotasıymışçasına bir hal aldı. Ufak bir rehber olacağı içinde çok fazla ayrıntıya takılmadan Antalya Havalimanı’nda nasıl hayatta kalınırdan biraz bahsedelim.
Antalya Havalimanı’na Nasıl Ulaşılır?
Antalya ulaşım konusunda taktir ettiğim şehirlerden biri. Geçtiğimiz senelerde düzenlenen Expo vesilesiyle şehire akan yüksek miktardaki bütçeyi ulaşım altyapısının iyileştirilmesi konusunda gayet güzel kullandılar. En azından yaptıkları yatırım benim işimi, dolayısıyla da sizlerin işini fazlasıyla kolaylaştırıyor diyebilirim.
Havalimanı’na ulaşma konusunda öncelikle sorunumuz şehre hangi ucundan girdiğimiz. Antalya merkezinden ya da otogardan geliyor olduğunuzu düşünecek olursak yapmanız gereken tek şey havalimanı yönüne giden tramvaya atlamak ve son duraga kadar oyalanacak bir şeyler bulmak.
Şayet benim gibi şehire diğer taraftan girdiyseniz, yani Isparta ya da Konya üzerinden falan geliyorsanız durum biraz değişiyor. Öncelikle ilk hedefimiz Çalkaya. Antalya’nın girişindeki sakın ilçesi Aksu’nun bir mahallesi sanıyorum. Çalkaya’da otobüs sizi indirdikten. Sonra petrol istasyonuna kadar geri yürümeniz gerekiyor. Ardından sırtınızı petrole dayadiğınız anda tramvay hattı sizi kucaklıyor olacak. Unutmamanız gereken otobüsün rotasında binmeniz.
Tramvaya bineceğiz de bunun için kart falan lazım değil mi diyenler için de Antalya Büyükşehir Belediye turistik bölge olmasını göz önüne alarak temassız ödeme olan kredi kartları ile turnikeden geçebilme imkanı sunmuş.
Tramvaya bindik ve hemen ertesi durakta iniyoruz. Tabi ben tramvay seviyorum falan derseniz daha ileride de inebilirsiniz. İndiğimiz durakta karşı taraftan gelen ve havalimanı yönüne giden tramvaya biniyoruz. (Aman dikkat Expo’ya binmeyi, ilk gelen genelde Expo olur.) Buradan sonra istikamet direk antalya havalimanı. Sadece bir durak ?
Elbette ikinci bir ihtimal de taksi ile havalimanına geçmek. Pahalı ama hızlı bir yöntem olduğunu unutmamak lazım. Yani pahalı dedimse de 15-18 lira arası taksiye para ödeyebilir ve 7 dakikada varabilir ya da 2 lira verip 20-25 dakikada gidebilirsiniz. Çok acil olmadığı sürece taksi gereksiz bence.
Ve üçüncü bir seçenek de yürümek. Yürümeyi biraz seviyorsanız 25 dakikada falan varıyorsunuz. Geçen sene denemiştim ama bir daha denememek konusunda kararlıyım.
Ee havalimanına geldik, şimdi ne yapacağız. Öncelikle kış dönemi aşırı yoğun olmadığı için check-in sırasında inanılmaz sıra olabiliyor, sanırım çalışan sayısında ciddi azalmaya gidiyorlar. Dolayısıyla girer girmez check-in ve valiz derdinden kurtulmak lazım. Elbette en mantıklısı online check-in ama olur da valiz falan vardır diye bunu da not düşmek lazım.
Kapılara gitmek için havalimanının en sol kısmındaki merdivenlerden çıkmanız gerekiyor. Ardından güvenlik noktasını geçtiğimiz anda özgürsünüz. Hele ki firma Anadolu Jet ise kesinlikle uzunca bir süre özgürsünüz.
Havalimanı’nda Ne Nerede?
Şimdi uzun bir yoldan geldiyseniz öncelikle arayacağınız yer lavabo olacaktır hâliyle. Bu yüzden hemen sola dönüp yolun hızı götürebildiği yere kadar gidiyoruz. Hemen solunuzda göreceksiniz.
Diyelim ki daha çok vaktiniz var, şarjınız az ya da canınız sıkıldı ve şöyle demli bir çay içeyim dediniz ama havalimanında herhangi bir şey alma fikri sizi korkutuyor,ki korkutsun, hemen 4 numaralı kapının yanındaki (en solda) Pinion’a gidip sıcak çayımızı ve yanındaki muhteşem kurabiyesi sadece 2 liraya alıyoruz. Hem de ücretsiz internetimize bağlanıp keyif çatıyoruz.
Sonra da sessizce uçağımıza biniyor ve gideceğimiz diyarlara gidiyoruz. İyi yolculuklar.